بروشور (brochure) کتاب کوچکی است که اطلاعاتی راجع به یک محصول، مکان و موارد دیگر در اختیار مخاطبان قرار میدهد. بروشورها معمولا برای مصارف متعددی طراحی میشوند. هدف از طراحی بروشور و کارایی آن باید در مرحله اول مشخص شود. خلاقیت و تجربه از عوامل مهم در طراحی بروشور هستند. در طراحی بروشور پای بندی به قوانین، خیلی مطلوب نیست. گاهی باید قوانین رایجی که همیشه در چاپ بروشور استفاده میشوند را شکست تا بتوان طرحی جدید خلق کرد. از ساده ترین کارها و اشکال میتوان یک بروشور خلاقانه طراحی نمود. تا زدن قسمت هایی از بروشور که اشکال هندسی خاصی تولید میکنند و استفاده از تایپوگرافی های متنوع تاثیر بسزایی در جذابیت طراحی بروشور خواهند داشت.
سایز بروشور متناسب با نیاز و متن بروشور قابل تغییر است. به طور معمول مخاطبان از بروشورهای کوچکتر به دلیل اینکه سبک تر و راحت تر قابل حمل هستند، بیشتر استقبال میکنند. پس نیازی به طراحی بروشور هایی با اندازه های بزرگ برای جذب مخاطب نیست. اندازه معمول در ایران برای تولید طراحی بروشور A4 یا A5است چون دورریز کمتری دارد در نتیجه اتلاف کاغذ و هزینه کمتری در هنگام برش دارند.
بروشورها را معمولا روی کاغذ های گلاسه و ضخیم چاپ میکنند تا خروجی با کیفیت تری تولید شود. جنس جلد بروشورها معمولا ضخیم تر و محکم تر از صفحات داخلی بروشور هستند.
نرم افزارهای متعددی برای طراحی بروشور مورد استفاده قرار میگیرد که یکی از رایج ترین آن ها InDesign است. اما با نرم افزارهای ساده تر مانند Microsoft office word و Microsoft publisher هم میتوان این کار را انجام داد.
بروشورها را میتوان منگنه یا تا کرد و انواع بروشورها بر این اساس نامگذاری میشوند. متداول ترین نوع، بروشور های دولت، سه لت و آکاردئونی که شامل آکاردئونی دولت و سه لت میشود. بروشورهایی که دو طرف آن ها چاپ شده و از وسط تا میشوند، دولت و بروشورهایی که با همین شرایط سه بار تا میشوند را سه لت میگویند. از دیگر اشکال رایج در تا زدن بروشور ها میتوان تای فرانسوی، سه لت دروازه ای، سهلت نامه ای، چهار لت دودروازه ای را نام برد.